Pompele ABANAKI sunt special construite sa recupereze selectiv produsele petroliere din amestecurile de apa cu produs petrolier.

Numai “recuperarea” produsului petrolier conduce la un nivel acceptabil de puritate a apei. În func?ie de caracteristicile produsului de recuperat, pompele ABANAKI pot reduce continutul de produs petrolier la mai putin de 5 ppm.

Aceste pompe utilizeaza o banda continua oleofila/hidrofoba si racleti pentru a “recupera ” pân? la 150 litri/or? de produs petrolier/banda (functie de tipul pompei).

Banda, actionata de un motor si de un sistem de antrenare (rola superioara ?i rola inferioara) circul? prin amestecul de apa cu produs petrolier si antreneaza produsul petrolier spre suprafata. Pe sensul ascendent al ei, banda trece printr-o pereche de racleti care descarca ambele parti ale benzii de produs petrolier. Sistemul de antrenare inferior are o brida care îi permite sa se roteasca libera fara sa fie dislocata si nu este necesar sa fie fixata în separatorul de produs petrolier. În caz de turbulenta în separator, sistemul de antrenare inferior va fi asigurat cu o carcasa.

Acest sistem utilizeaza diferenta de greutate specifica si tensiunea superficiala dintre produsele petroliere ?i apa.

Aceste proprietati fizice permit benzii sa atraga petrolul si alte hidrocarburi lichide de la suprafata fluidului. Pot fi utilizate în tancuri putin adanci ca de exemplu 0.3 m, sau cu adancimi de 30 m.

GREACE GRABBER

OIL GRABBER

MIGHTY MINI SST